Udruženje penzionera Grada Zenica na vrijeme osiguralo ogrijev

FOTO: Zenicainfo.ba

“Ovu godinu možemo ocijeniti veoma uspješnom kada je u pitanje snabdijevanje penzionerske populacije ogrijevom”, izjavio je danas Emin Sijerčić, predsjednik Udruženja penzionera Grada Zenica.

“Za naše zaniteresovane članove osigurali smo blizu 7.000 prostornih metara drveta i to preko firme „Šumarstvo ljuta“ oko 4.500,te preko „Drvosječe“ oko 2.500 prostornih metara”, kaže Sijerčić te podsjeća da su sve količine isporučene.
“Preko pomenuta dva subjekta ovih dana ide i isporuka uglja iz Banovića i Kreke”.

Što se tiče Rudnika Zenica ove godine iskazan je manji interes penzionera pri čemu je njih 120 naručilo oko 350 tona i isporuka je otpočela prije nekoliko dana.

Sijerčić naglašava da ove godine nije ugovorena isporuka ogrijevnog drveta preko ŠPD Zavidovići jer je, kako kaže, ponuđeni ugovor jednostran.

“Imamo loša iskustva iz prošle godine pri čemu je za neke penzionere tek nedavno isporučena dogovorena količina”, kazao je.

Osim toga, da je ostala cijena iz prošle godine zenički penzioneri bi, kako tvrdi Sijerčić, platili više oko 150.000 maraka, što znači da su ova sredstva ušteda.

Naš sagovornik ukazuje da je Udruženje već otpočelo pripreme za sezonu koja počinje u jesen naredne godine, te je pozvao penzionere da budu oprezni sa onima koji im nude ogrijev na kućnom pragu.

“Mi sa time nemamo ništa i ne odgovaramo za kvalitet niti preuzete količine ogrijeva”, kaže predsjednik Udruženja penzionera Grada Zenica.

 

Šerif Babić