NOVA JESENJA SHEMA: Bogat i kvalitetan program na Radio-televiziji Zenica

Po okončanju još jednog uspješnog Zenica Summer Festa 2020 Online, koji smo i pored trenutne situacije nastale zbog pandemije koronavirusa realizovali online za sve naše gledaoce, novu programsku jesenju shemu započeli smo ovog ponedjeljka, 21. septembra, dokumentarnim filmovima i sadržajima partnerske televizijske kuće Al Jazeera Balkans.

Saradnja Al Jazeere Balkans i Radio-televizije Zenica ujedno je pokazatelj zdrave i profesionalne saradnje, te smo jedna od rijetkih, ako ne i jedina lokalna televizija s kojima ova renomirana TV kuća ima saradnju.

Ono što će naši gledaoci moći pratiti u programu RTVZE jeste niz dokumentarnih filmova različitih tematika.
Goran Milić vodit će nas kroz serijal „Alhemija-Alkemija Balkana“, a pored toga u narednom periodu moći ćete gledati serijale:
– „Raspad industrije u BiH“,  „Četiri dana u Potočarima“,  „Dva lica pravde“
„Naša brazilska priča“, „Nesmireni snovi“,  „Pod reflektorima“, „Rijekama ka Zapadu“,  „Sredinom – Film o Dini Merlinu“, „Šest sati do neba“, „Tada & Sada“,  „Živjeti islam“.

Al Jazeera je prva globalna medijska kuća koja je došla na ove prostore, postajući prvi regionalni news kanal. Shodno tome, izuzetno smo ponosni na ostvarenu saradnju i kvalitet programa koji će u narednom periodu biti emitovan u programu Radio-televizije Zenica.

Dokumentarni program Al Jazeere moći ćete pratiti svaki dan do 31. decembra 2020. godine u premijernom izdanju od 19:00 sati i repriznom terminu od 14:00 sati dan kasnije, dok je subota rezervisana za sve reprizne epizode.

Vjerujemo, da ćete i vi, kao naše vjerno gledateljstvo u sklopu nove programske sheme RTVZE pronaći nešto i za sebe, a svakako vam savjetujemo da to budu i dokumentarni programi koje nam je ustupila Al Jazeera Balkans.

Nova programska shema Radio-televizije Zenica obuhvatit će pregršt novih serijala, dokumentarnih priča i emisija.

Serijal „Zeničke priče“, donosi vam sadržaje i najzanimljivije aktuelnosti iz našeg grada, razgovore sa Zeničankama i Zeničanima koji su na neki način dali doprinos i svoj pečat ovom gradu. Emisija „Zeničke priče“ emitovat će se utorkom od 20:00 sati, dok će reprizno izdanje biti na rasporedu srijedom od 23:00 sata.

Višegodišnji serijal emisija „Selu u pohode“, gdje se gledatljstvo upoznaje sa ruralnim područjima oko grada Zenice premijerno će u programu Radio-televizije Zenica biti emitovano nedjeljom od 20:00 sati, a reprizno izdanje utorkom od 23:00 sata.

Da bi u potpunosti uživali u našem emitovanju, za vas smo pripremili i „Otvoreni program na radiju i televiziji“ sa tematskim danima, gostima u studiju i uživo javljanjima gledaoca i slušaoca, svaki dan u periodu od 08:00 do 14:00 sati.

Pored navedenog, pružamo vam potpun užitak uz „VOA Glas Amerike i Slobodna Evropa“, „Perspektive“ u našim standardnim terminima, informativnu emisiju „Vijesti“ u 15 sati, te centralnu informativnu emisiju „Zenicainfo“ u najgledanijem terminu od 18:40, te repriznom emitovanju od 22:30. Pored toga, na programu su i „Tužna  sjećanja“, svaki dan premijerno od 18:00 sati, dok je repriza na programu od 22:00 sata.

Ono na šta smo izuzetno ponosni jeste Žurnalov serijal „Afera“, koji će se u našem programu premijerno emitovati svakog petka u 20 sati, dok je repriza na rasporedu subotom od 20:00 sati.

Radio-televizija Zenica iz sezone u sezonu trudi se novim programom i zanimljivim sadržajem zadržati svoj prvobitni cilj, a to su provjerene i tačne informacije, kvalitetan i poučan televizijski program, te povjerenje naših gledaoca.

Radujemo se da vam Radio-televizija Zenica svakog dana donosi najbolje i najkvalitetnije, jer mi smo uvijek prije svih!