Novi asfalt u ulici Bistua Nuova

Ilustracija

U Mjesnoj zajednici Novo Radakovo danas su počeli radovi na sanaciji i asfaltiranju ulice Bistua Nuova.

Radovi se izvode u sklopu rekonstrukcije i investicionog održavanja putne mreže za 2020. godinu na području grada Zenica.

Ulica Bistua Nuova biće asfaltirana u dužini od jednog kilometra.

Vrijednost projekta je 182.571,48 KM sa PDV-om, a sredstva za njegovu realizaciju obezbijeđena su u budžetu Grada Zenica.

Mještani koji ovdje žive dugo su čekali sanaciju ove ulice. Radi se o jednoj vrlo prometnoj ulici i raduje me što ćemo ispuniti dugogodišnju želju mještana da konačno imaju novi asfalt. Osim ovog, ove godine realizujemo i bezbroj drugih projekata putne infrastrukture. To je posebno važno i zbog toga što će naše domaće firme biti angažovane na izvođenju radova. Na taj način postižemo dvostruku korist, što je potvrda da se Gradska uprava Zenice sa mnom na čelu dobro nosi sa izazovima i novim okolnostima uzrokovanim pandemijom koronavirusa“, rekao je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

Radove koji će biti okončani u toku sutrašnjeg dana izvodi firma “Komgrad – Ze” d.o.o. Zenica.

Također, planirano je da se u skorije vrijeme nastavi sanacija i dalje asfaltiranje ove ulice u dužini dva kilometra, a u okviru Sporazuma o prijateljskom okruženju zaključenog između Grada Zenica i JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar.

Ostatak ulice će biti saniran u sklopu infrastrukturnih projekata koje na ovom području realizuje JP “ViK” d.o.o. Zenica.