BiH ponuđeno domaćinstvo Final foura lige prvaka u odbojci

CEV je ponudio da Gradska arena „Husejin Smajlović” u Zenici bude mjesto održavanja najvećeg klupskog natjecanja u Europi i svijetu.

Odbojkaški savez Bosne i Hercegovine dobio je pohvale CEV-a (Europske odbojkaške konfederacije) za organizaciju Europskog juniorskog prvenstva za odbojkašice koje je održano od 22. do 20. kolovoza u Zenici. Nakon grupnog natjecanja koje je održano u Hrvatskoj (Osijek) i Bosni i Hercegovini (Zenica) u Gradskoj areni „Husejin Smajlović” u Zenici je održana završnica, to jest polufinalni i finalni mečevi kao i susret za treće mjesto. Radi se o prvom odbojkaškom, ali i dvoranskom natjecanju ovakvog tipa u svijetu od proglašenja pandemije koronavirusa Covid-19.
Zbog toga je posebno trebalo voditi računa o sigurnosti natjecatelja. Zenica, država Bosna i Hercegovina i Odbojkaški savez BiH, ne samo da su osvjetlali obraz naše zemlje, nego su i položili test u europskim i svjetskim okvirima i pokazali da je moguće u specifičnim uvjetima u vrijeme pandemije održati sportska natjecanja. ”CEV je ocijenio organizaciju natjecanja u Areni, smještaj igračica u Hotelu Zenica, sigurnosne uvjete, poštovanje Covid protokola i medijske aktivnosti sa najvišom ocjenom A+. Zbog toga je ponudio OSBiH i Zenici da budu domaćini 2022. godine Final fouru seniorske lige prvaka za žene u odbojci. Dakle, ponudili su da Gradska arena „Husejin Smajlović” u Zenici bude mjesto održavanja najvećeg klupskog natjecanja u Europi i svijetu”, rekli su iz Odbojkaškog saveza BiH.