U Centru za mlade održana “Noć poezije”

U sklopu projekta „Knjiga za sve“ , koji je pod sponzorstvom Omladinske  banke Zenica i Fondacije Mozaik, sinoć je neformalna grupa studentica u Zenici priredila veče poezije u Centru za mlade.

Svoje pjesme, ovom prilikom prezentovali su mladi umjetnici iz Zenice i Sarajeva, a među njima su bili Adis Ahmethodžić, Merima Handanović, Benjamin Krehić, Dženedina Mušanović i Zikret Saletović.

„Noć poezije dio je projekta „Knjiga za sve“ , u kojem učešće imaju moje kolegice Ajla Tabak, Berina Golub i moja malenkost, a primarni cilj projekta je otvaranje biblioteke, koja će biti dostupna svim građanima Grada Zenice“, navodi Nejra Ibrahimagić, koordinatorica Omladinske banke Zenica, pozivajući i sve građane, koji su voljni da im doniraju svoje knjige, da im se jave i da tako daju  doprinos i njihovoj biblioteci, ali i zajednici.

„Ovo veče i druženje sa poezijom prilika je za sve one, koju ovakvu priliku teško pronalaze u današnjem vremenu“, kaže Adis Ahmethodžić, gost iz Sarajeva i učesnik večeri poezije.

„Lijepo je da se u vrijeme korone, poštujući mjere prevencije, okupe mladi i da podrže pisanu riječ, osobito poeziju i da upoznaju koliko kvaliteta u pisanoj riječi zapravo živi u ovom gradu“, ističe Merima Handanović, zenička književnica.

U sklopu istog projekta „Knjiga za sve“ , za sutra je planirano predavanje o književnosti danas, o čemu će govoriti profesorica Naida Mujkić.(V.J.)