MNK Neimari angažovali igračka i trenerska pojačanja pred doigravanje za Premijer ligu

Prvu takmičarsku sezonu u Prvoj futsal ligi Federacije BIH grupa 1, Malonogometni klub Neimari iz Zenice završio je na prvom mjestu sa 25 poena.

Zbog pandemije Covid 19 liga je prekinuta. Tek nedavno Izvršni odbor Nogometnog saveza Federacije BIH donio je odluku da se završnica prvenstva  Prve futsal lige igra turnirski. Osim zeničkih haklera u doigravanju će učestvovati: Željezničar, Konjodor, Čulin mlin, Bosna Komperd i Banovići. Završnica će biti odigrana u Mostaru. U Malonogometnom klubu Neimari iz Zenice pojačali su intezitet trenažnog procesa u Areni Husejin Smajlović. U doigravanje ulaze jači za Faika Selmana iz Viteza, dok je stručni štab pojačan dolaskom zeničke legende Senada Brkića.

„Nadamo se da ćemo se dobro pripremiti. Imamo dovoljno vremena. Što se tiče skupine, mogući protivnici su Banovići ili Čulin mlin. Banovići imaju mladu ekipu dok nam je nepoznanica ekipa Čulin mlin. Mi imamo mladu ekipu, pojačali smo se, marljivo treniramo i vjerujem da možemo napraviti dobar rezultat“, izjavio je trener Neimara Mersid Bureković.

Bez obzira na ishod završnice Malonogometni klub Neimari iz Zenice postigao je odličan rezutat u prvoj sezoni ligaškog takmičenja. Sa velikim ambicijama ulaze u doigravanje.

„Ono što je najvažnije spomenuti jeste da smo zadržali cijelu ekipu i doveli pojačanje. To je Faik Selman iz NK Vitez. On igra i veliki i mali fudbal. Mislim da će on biti veliko pojačanje za nas i da će na pomoći u napadu. U proteklom periodu smo vrijedno radili. Do završnice očekujemo da ćemo odigrati i neke kontrolne utakmice“, najavio je Nermin Pašalić, kapiten ekipe.

U Malonogometnom klubu Neimari intezivno rade na formiranju škole futsala kako bi stvorili što kvalitetniju bazu za razvoj ovog kluba.(M.P.)