Još jedan povratak u RK Čelik: Vratio se i Jasmin Omerović

Rukometaši Čelika započeli su sa pripremama za narednu sezonu.

Šef stručnog štaba Seldin Rizvanović sa ekipom trenira u Areni. Na drugoj strani uprava  intenzivno radi na dovođenju pojačanja. U klub se prvo vratio golman Rijad Polić, nakon njega redove Čelika pojačao je povratnik Mirza Dervenčić. U narednoj prvenstvenoj sezoni zenički ligaš će biti jači za  Jasmina Omerovića-Zeku. On se  vratio iz Španije i stavio na raspolaganje treneru Čelika Seldinu Rizvanoviću.

„Sa angažovanjem Jasmina Omerovića mi, u stvari, nastavljamo sa dogovorima o povratnicima u Klub naših bivših i sada već iskusnih igrača koji su ponikli u RK Čeliku. Jasmin Omerović je ponikao u našoj vlastitoj Školi rukometa, zajedno sa sadašnjim kapitenom Čelika i njegovim prijateljem Farisom Mrakom. Mlad je momak, ima svega 21 godinu koliko i kapiten Mrako. Sada je sa internacionalnim iskustvom jer je u poslednje dvije godine boravio u Španiji, gdje se školovao i nastupao u drugoj regionalnoj španskoj ligi (Regije Extremadura) za klub BM Paideuterion iz mjesta Caćeres“, izjavio je za klupski portal Pane Škrbić, predsjednik Rukometnog kluba Čelik.

Jasmin Omerović igra na poziciji lijevog krila.

„Radujem se povratku u moj Čelik. Lijepo je ponovo biti sa prijateljima u svom gradu. Znam da je moj konkurent na poziciji lijevog krila sjajni igrač, takođe povratnik u Čelik od prošle sezone, iskusni Edin Gušić. Imamo odličnu, top ekipu, spremnu i sposobnu da već u narednoj sezoni obezbijedimo povratak u Premijer ligu BiH.  Čeliku tamo i jeste mjesto”, izjavio je nakon povratka u klub Jasmin Omerović.(M.P.)