Ambasadorica Indonezije boravila u Zenici: Razvijati saradnju u svim oblastima

Ambasadorica Republike Indonezije, Amelia Achmadyani, boravila je danas u Zenici posjetivši Osnovnu školu „Alija Nametak“ u Peharama, a u parku škole otkrila je postavljenu ploču i zasadila stablo lipe, sve u znak prijateljstva naših naroda, a potom su učenici ove škole priredili prigodan program.

Nakon toga ambasadorica Republike Indonezije posjetila je i Udruženje „Dlan“ koje na prostoru ZDK okuplja oboljele od cerebralne paralize, mikrocefalije i hidrocefalusa.

“Danas obilježavamo dan prijateljstva između Indonezije i Bosne Hercegovine i posebno Zenice, mada naša saradnja već postoji, kao npr. između zeničkog i Univerziteta u Indoneziji, jer su četiri naša studenta u okviru studentske razmjene boravila mjesec dana na zeničkom Univerzitetu”, kaže ambasadorica Achmadyani, napominjući da će se saradnja i dalje razvijati i to u svim oblastima, poput obrazovanja, ekonomije i kulture.

“Meni je ovo već zadnja posjeta u ulozi ambasadorice, jer završavam svoj mandat i vraćam se kući uskoro, ali potrudiću se da napravim dobar izvještaj o ovoj posjeti, tako da novi ambasador može nastaviti započetu saradnju”, navodi Ambasadorica Republike Indonezije, Amelia Achmadyani, podsjećajući na kinesku poslovicu, koja kaže da ako želite trčati hiljadu koraka, vi morate krenuti sa prvim korakom, a taj prvi korak je danas ovdje u Zenici. (Vesna Jovanović)