Karatisti Čelika treniraju dva puta dnevno

Federalno prvenstvu u karateu za djecu održano je početkom marta u Zenici. Bilo je to ujedno i posljednje  takmičenje pred pandemiju Korona virusa.

Nakon toga uslijedila je višemjesečna pauza. Slabljenjem Covida – 19 sportski život se polako vraća u normalu. Karate klub Čelik iz Zenice vratio se nedavno u trenažni proces. Članovi ovog kluba treniraju dva puta dnevno na Kamberovića polju i dvorani.

„Pokušavamo da se uskladimo. Radimo kao da će ubrzo početi takmičenja. Djeca se postepeno odazivaju na treninge. Korona je uticala na sport, pauzama sportisti su izgubili formu. Pokušavamo se što brže vratiti u formu. Trenutno imamo naznake da bi prvo krenuli karate seminari, dok nam nisu poznati termini za turnire i prvenstva. Nama je najveći žal ostao zbog toga što je u Zenici trebalo da se održi Državno prvenstvo u karateu za pionire i pionirke. Nadam se da ćemo uskoro imati informaciju kada je u pitanju nastavak sezone“, izjavio je za Zenicainfo.ba  Mario Zakić, trener u Karate klubu Čelik.

Na jutrošnjem treningu je bila i 17-godišnja Emina Šaćirbegović, vlasnica crnog pojasa i jedna od najperspektivnijih takmičarki.

„Ova izolacija nas je uspavala. Jedva smo čekali da se vratimo treninzima. Za ovu sezonu, koja je nažalost prekinuta, ja sam pripreme počela još u jesen prošle godine. Federalno prvenstvo u Zenici je odlično prošlo. Nadam se ako bude turnira na jesen da ću ponovo biti u formi i postići odlične rezultate“, izjavila je mlada karatiskinja Emina Šaćirbegović.

Krajem ovog mjeseca u Karate klubu Čelik planiraju održati polaganje za pojaseve, nakon čega slijedi učešće na seminarima.(Mirsad P.)