Uskoro povratak studenata u Studentski centar Zenica

Studentski centar u Zenici ovih dana obavlja sve potrebne aktivnosti da bi, nakon pandemije COVID-a 19, studente mogao ponovno primiti na smještaj, prema sadašnjim najavama, 15. juna, kada je i početak ispitnih rokova na zeničkom Univerzitetu.

Objekat Studentskog centra mobilisan je tokom pandemije za smještaj medicinskog osoblja Kantonalne bolnice Zenica, a današnjom odlukom vraćen je prvobitnoj namjeni:

“Danas smo od Kriznog štaba civilne zaštite ZDK dobili Naredbu o stavljanju van snage Naredbe o mobilizaciji objekta Studentskog centra donesenu 25. marta, a juče smo dobili i preporuke o korištenju Centra i odvijanju života u njemu, tako da još očekujemo mišljenje resoronog Ministarstva ZDK, nakon čega bi mogli ponovno primiti studente na smještaj”, navodi Dino Eminović, direktor Studentskog centra u Zenici.

U prethodnom periodu Studentski centar u Zenici ponovno je dezinfikovan, osoblje pripremljeno i stvoreni su svi uslovi za boravak studenata, a oni će uz opšte mjere prevencije morati poštovati i nova uputstva, poput popunjavanja sanitarnog upitnika, redovnog mjerenja tjelesne temperuture, održavanja potrebne distance u menzi, u kojoj ne može biti više od 20 ljudi, a u ostalim prostorijama ne smije boraviti više od 10 studenata i slično.

“Sve ove mjere biće objavljene na veb portalu našeg Centra, ali i na njegovoj oglasnoj ploči unutar objekta”, pojašnjava Dino Eminović, direktor Studentskog centra u Zenici, iznoseći očekivanje da bi ovaj Centar za studente moga biti otvoren 15. juna, kada je i početak ispitnih rokova na Univerzitetu u Zenici. (Vesna Jovanović)