Muftija Dizdarević posjetio štićenike JU Dom porodica: Podijeljeni bajramski paketići

Delegacija Muftijstva zeničkog, predvođena muftijom zeničkim, hafizom doktorom Mevludinom efendijom Dizdarevićem, posjetila je danas, povodom Bajrama, Javnu ustanovu „Dom porodica“ u Zenici.

“Velika nam je čast da su nas i u ovim posebnim okolnostima ipak uspjeli posjetiti iz Muftijstva i to lično zenički muftija, a uz to su i svakog od naših štićenika, trenutno njih 85, obradovali bajramskim paketićem, a nadam se da će poruke, koje im je muftija ovom prilikom uputio, oni dugo nositi u svojim srcima”, navela je Draženka Subašić, direktorica JU „Dom porodica“.

“Drago nam je da na treći dan Bajrama imamo priliku obradovati dječicu, nad kojom bdije ova čestita i valjana institucija, jer želimo radost Bajrama podijeliti sa onima, kojima će ta radost biti draga, te na taj način obradovati ovu djecu i instituciju u kojoj su smješteni, ali želimo i pokazati im da nisu sami, te da društvo mora pokazati poštovanje i uvažavanje i prema njima i prema ovoj Javnoj ustanovi”, istakao je muftija zenički hafiz doktor Mevludin efendija Dizdarević.

Volio bih i drago bi mi bilo da ova djeca izrastu u samostalne osobe, da zasnuju svoje porodice, da nemaju potrebu za institucionalnom brigom, te da budu ponos ove države, naroda, ali i ove institucije i svih osoba, koje rade u njoj, poruka je koju je štićenicima Javne ustanove „Dom porodica“ ovom prilikom uputio muftija zenički. (Vesna Jovanović)