Gradonačelnik Kasumović o podršci subjektima male privrede

Zainteresovani subjekti male privrede, odnosno mala i srednja preduzeća u Zenici i ove godine su u prilici koristiti povoljna finansijska kreditna sredstva BBI nakon što je ova Banka potpisala ugovor sa Gradskom upravom.

Objavljen je javni poziv čiji je predmet prikupljanje zahtjeva za odabir korisnika sredstava finansiranja u skladu sa uslovima javnog poziva za subvencioniranje profitne marže,odnosno kamatne stope.

Ovim ugovorom osiguran je ukupan iznos sredstava od 15 miliona maraka,pri čemu će Grad Zenica iz budžeta obezbijediti 100.000 za subvencioniranje profitne marže“, izjavio je danas gradonačelnik Fuad Kasumović.

Pri tome je pozvao sve privrednike i obrtnike da iskoriste mogućnost korištenja ugovorenih kreditnih sredstava, ukazavši da će, ukoliko se pomenuti iznos utroši, Grad osigurati dodatna sredstva.

Maksimalan iznos pojedinačnog finansiranja je 400.000 KM.

Rok za podnošenje zahtjeva za finansiranje prema uslovima Javnog poziva počinje teći od dana objavljivanja u sredstvima javnog informisanja i traje do 31.12.2020.godine, odnosno do utroška predviđene subvencije.(Šerif B.)