MNK “Neimari” prekid prvenstva dočekali na prvom mjestu, neizvjestan nastavak takmičenja

Takmičenje u Prvoj futsal ligi Federacije BIH prekinuto je kolo prije kraja prvenstva 13. marta ove godine.

U prvoj takmičarskoj sezoni Malonogometni klub Neimari iz Zenice napravio je veliki uspjeh. Kolo prije kraja bili su prvi na tabeli sa 25 bodova, tri više od drugoplasiranog Željezničara. U posljednjem kolu trebali su biti slobodni. Još se čeka konačna odluka iz UEFE i Nogometnog saveza BIH o eventualnom završetku lige.

„Ova naša liga zavisi od Premijer futsal lige, gdje se ima odigrati još tri kola. Ako se obustavi Premijer liga to će se desiti i sa nama. Vjerujem da će se naći model koji će odgovarati svim klubovima. Hoće li se igrati play off ili neki jednodnevni turnir, to će odlučiti ljudi u savezu“, izjavio je za Zenicainfo.ba, Nermin Pašalić, generalni sekretar i kapiten MNK Neimari.

Nermin Pašalić, generalni sekretar i kapiten MNK Neimari

Ekipa zeničkog ligaša u vrijeme pandemije kao i ostali sportski kolektivi prekinula je trenažni proces. U iščekivanju konačnog rješenja trenirali su individualno, a kada prilike dozvole  ponovo će na parket Arene. Nadaju se razigravanju za ulazak u Premijer futsal.

„Mi smo prezadovoljni prvom sezonom i plasmanom. Bez obzira na završetak takmičenja mi smo izgradili ime u našoj državi. Sigurno je da će velike posljedice ostaviti korona virus na sve klubove i sportske kolektive. Svoje obaveze prema savezu i igračima za sezonu 2019./2020.  godinu u potpunosti smo izmirili uz pomoć prijatelja, sponzora i Gradske uprave. Naredna zbog negativnog uticaja korona virusa će biti izuzetno teška, i teško će se organizovati bez pomoći  nogometnog saveza i sponzora“, naglasio je Pašalić.

Čim dobiju zeleno svjetlo iz Saveza i nadležnih organa, Neimari će nastaviti sa trenažnim procesom. Posebno raduje činjenica da je ekipa ostala zdrava i na okupu. (Mirsad P.)