Zakupci boksova na pijaci zbog pandemije korona virusa suočavaju se sa brojnim problemima

Od polovine marta na pijacama JP „Tržnica“ Zenica nije dozvoljena prodaja konfekcije i robe široke potrošnje. Ipak, odlukom Štaba civilne zaštite ova zabrana je ublažena, te je većina djelatnosti ponovo počela sa radom.

Iz ovog preduzeća ističu da su sa oduševljenjem dočekali dan kada će ponovo početi sa radom u punom kapacitetu jer se smanjen obim posla odrazio i na poslovanje samog preduzeća.

„Odlukom Štaba civilne zaštite našim trgovcima je onemogućen rad i za taj period trgovcima nisu ispostavljenje fakture što je financijski udar na preduzeće. Prihod od izdavanja poslovnih prostora tokom jednog mjeseca iznosi više od 60 000KM samo po tom osnovu, a tu je i naša pijaca rabljenom robom koja i dalje ne radi“ kazala je Selma Vidimlić, direktorica JP „Tržnica“ Zenica.

Zakupci boksova zbog pandemije korona virusa suočavaju se sa brojim problemima kao i slabom potražnjom robe.

„Posjeta pijaci je vrlo mala i glavni uzrok tome je što ljudi nemaju novca jer su ga potrošili u ovom periodu. Također, veliki broj građana ne radi ili je dobio otkaz“ rekao je zakupac Dino Babović.

Dino Babović

„Bilo je jako teško jer nismo radili. Sa druge strane novca je nedostajalo, a roba koju smo trebali izložiti je pristizala, istakla je Melisa Delić.

Melisa Delić

Na ulazu u Tržnicu pojačane su sanitarne mjere, a zakupci i građani su pozvani da poštuju preporuke i naredbe Štabova civilne zaštite. (Irdina N.)