ZDK: Policija izdala pet prekšajnih naloga zbog nepoštivanja mjera

Policijski službenici MUP-a Zeničko-dobojskog kantona svakodnevno vrše kontrolu osoba kojima je izdata mjera samoizolacije, a tokom policijskog sata njihove patrole su danonoćno na terenu.

“Tokom protekla 24 sata izdato je pet prekršajnih naloga zbog kršenja naredbe o zabrani kretanja građana u periodu od 20 sati do 05:00 , dok nije bilo slučajeva kršenja naredbi zabrane kretanja maloljetnika i starijih osoba. Tokom kontrole osoba kojima je izdata mjera samoizolacije nije utrđen nijedan slučaj kršenja ove mjere”, kazala je za RTV Zenica Aldina Alić, portparol MUP-a ZDK.

Na području Zeničko-dobojskog kantona u proteklih 24 sata javni red i mir narušen je u 30 slučajeva od čega u 16 slučajeva na području policijske uprave 1 u Zenici. Dogodile su se i dvije saobračajne nesreće u kojima su dvije osobe zadobile lakše tjelesne ozljede, a na vozilima je pričinjena materijalna šteta. Policijski službenici kontrolisali su 28 vozača te izdali pet prekršajnih naloga zbog počinjenih prekršaja, a na području Zenice evidentirano je i jedno krivično djelo.(Belinda D.)