Upriličen sastanak gradonačelnika Kasumovića i članova Kriznog štaba ZDK

Gradonačelnik Grada Zenica Fuad Kasumović sa saradnicima, upriličio je sastanak sa predsjednikom Kriznog štaba ZDK dr. Adnanom Jupićem, članovima Kriznog štaba Ministarstva zdravstva ZDK, dr. Ednanom Drljevićem i spec. dr. Selvedinom Sarajlić-Spahić.

Na sastanku je razgovarano o budućim aktivnostima koje će biti nužno poduzeti za saniranje posljedica prouzrokovanih korona virusom, kao i budućim koracima prevencije.

Dogovoreno je, između ostalog, da će Grad Zenica uz konsultacije sa Kriznim štabom nabaviti odgovarajuću zaštitnu medicinsku opremu za zdravstvene radnike u KBZ i JU “Dom zdravlja” kako bi se efikasno suprostavili mogućoj epidemiji.

Grad Zenica će poduzeti sve potrebne radnje kako bi se Gradska arena pripremila za potrebe izolatorija, ukoliko to bude potrebno.

Dogovoreno je i da će se ovakvi sastanci održavati češće, jer je sada više nego ikada potrebno udruženo i zajedničko djelovanje svih nivoa vlasti.

Također, na sastanku je prisustvovao i dr. Tarik Kapidžić, u svojstvu stručnog lica ispred Službe civilne zaštite Grada Zenice. Istakao je da nema mjesta panici, i da se mora raditi više na medicinskoj prosvijećenosti samog stanovništva.