Obavijest džematlijama Medžlisa IZ-e Zenica

Zbog novonastalih okolnosti i iskušenja u kojem smo se našli, a usljed pandemije corone virusa ponovo pozivamo i apeliramo na sve vas da se pridržavate uputa i preporuka državnih organa i organa Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Uzvišeni Gospodar stvorio je čovjeka u najljepšem obliku, podario mu razum i učinio ga svojim namjesnikom na zemlji čime ga je odlikovao iznad svih drugih stvorenja.
Naša vjera je zdravlje i ljudski život učinila svetim, neprikosnovenim, stoga je u ovakvim prilikama naša odgovornost još veča.

Gospodar nam kaže: (….) ako neko bude uzrok da se nečiji život sačuva – kao da je svim ljudima život sačuvao (….) (El-Maide, 32.), a Poslanik veli:
Najbolji među vama su oni koji koriste drugim ljudima. (Taberani)
Uputstvima i instrukcijama koje smo dobili obavještavamo sve naše starije, bolesne i džematlije u stanju potrebe, da smo vam, kao i uvijek na usluzi.

Svi džematski odbori na čelu sa svojim imamima su ujedno i krizni štabovi, koji su vam sada na dispoziciji (usluzi).

Dežurni brojevi telefona biti će dostupni radnim danom od 9:30 do 14:30 sati: 032/402-654, 032/242-013, 032/242-599 i broj 061/332-856 koji će biti dostupan od 14:30 do 9:30 sati.

Molimo Gospodara da ovo iskušenje što prije prođe, te da iz njega izađemo odgovorniji.

Glavni imam Medžlisa IZ-e Zenica
Mr. Jakub ef. Salkica