Stiže nam proljeće: Porast temperatura u narednim danima

Danas će prije podne u našoj zemlji biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Na istoku i jugoistoku biće slabijih padavina, dok će u višim područjima biti i snijega, a u nizinama slabe kiše.

Temperature zraka izmjerene jutros u 10 sati iznosile su: minus 6 stepeni Celzijusa na Bjelašnici, 1 stepen Celzijusa na Ivan Sedlu, 5 stepeni u Gradačcu, 6 u Bihaću, Sarajevu i Tuzli, te 7 u Bugojnu, Livnu i Sanskom Mostu. Najviše temperature zabilježene su u Širokom Brijegu (11 stepeni Celzijusa), te Grudama, Mostaru i Neumu (12 stepeni Celzijusa).

Sutra nas očekuje sunčano vrijeme, već u jutarnjim satima po kotlinama Bosne može biti magle ili sumaglice, te slabog jugozapadnog vjetra. Jutarnja temperatura kretat će se od minus 4 do 2 stepena, na jugu od 4 do 8, a dnevna će iznositi od 12 do 19 stepeni Celzijusa.

U utorak, 17. marta, očekuje nas sunčano vrijeme uz porast naoblake poslije podne i u večernjim satima. Jutarnje temperature kretat će se od minus 1 do 5, na jugu od 4 do 9, a dnevna će iznositi 14 do 21 stepen Celzijusa.

Srijeda, 18. marta, u području Bosne donosi pretežno oblačno vrijeme uz postepeno razvedravanje poslijepodne, dok će u Hercegovini biti pretežno sunčano. Jutarnja temperatura kretat će se od 1 do 7, a na jugu od 5 do 10, a dnevna od 15 do 21 stepen Celzijusa.

Četvrtak, 19. marta, biće sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura kretat će se od 1 do 6, na jugu od 6 do 10, a dnevna od 14 do 21 stepeni Celzijusa.