Gornje Krivače: Privode se kraju radovi na sanaciji i asfaltiranju puta

Sanacija i asfaltiranje puta u naselju Gornje Krivače, od broja 60 do broja 84, počela je 10. marta ove godine, te je time dato obećanje zeničkog gradonačelnika Fuada Kasumovića o poboljšanju životnih uslova svih građana i mještana našeg grada i ovog puta ispunjeno.

Naime, riječ je o nešto više od jednog kilometra saniranog puta, čija investicija premašuje 93.000 KM sa PDV- om. Mještani ovog zeničkog naselja na samu sanaciju i asfaltiranje puta predugo su čekali, stoga su ovu vijest prihvatili sa oduševljenjem.

Sama cesta i put bili su demolirani te su mještani bili u nemogućnosti motornim vozilima doći do svojih kuća. Time su sve njihove životne potrebe bile ugrožene. Smatram da su neopravdano bili u takvoj situaciji, stoga itekako zaslužuju jedan ovako, iznimno, kvalitetan, put“, istakao je za portal Zenicainfo.ba Hasan Kreho, povjerenik MZ Brist.

Izvođač radova, nakon raspisanog javnog poziva, jeste preduzeće „Jata Group“ d.o.o. Srebrenik. Plodonosna saradnja mještana, njihovih predstavnika i uposlenika Gradske uprave itekako je doprinijela ovom činu. Procjenjuje se da bi se radovi mogli privesti kraju koncem iduće sedmice. (Lamija Pojskić)