Rukometaši Čelika nastavak sezone otvorili pobjedom nad ekipom Sana 7

Ekipa Čelika, drugoplasirani tim u Rukometnoj ligi Federacije BiH Sjever, otvorila je proljetnu sezonu u prvenstvu gostujućom pobjedom u utakmici u drugom kolu Lige u Sanskom Mostu (u prvom kolu Čelik je bio slobodan): RK SANA 7 – RK ČELIK 26:35.

  • Nadigrali ekipu Sana 7 u Sanskom Mostu
  • RK Sana 7 – RK Čelik 26:35 (poluvrijeme 11:16)
  • Aldin Begagić, Franjo Duđak i Adnan Sumbuljević nisu putovali u Sanski Most

Utakmica je igrana u sportskoj dvorani u Sanskom Mostu. Gledalaca oko 150. Sudije: Delić i Kanić (Tuzla). Sedmerci: Sana 5 (3) a Čelik 6 (5). Isključenja: Sana 10 minuta, a Čelik 8 minuta.

RK SANA 7: Gojko Bogdanović (2), Hamza Talić (2), Elvir Omerović (2), Nail Selman (5 Azer Handanić, Emir Musić, Haris Dugonjić (7), Sejdo Dugonjić, Faruk Makić, Alis Ibričić (1), Rifet Musić (6), Mirza Osmanović, Asmir Gradelj. Trener: Ajdin Hasanbegović.

RK ČELIK: Danijel Jurić (2), Edvin Begović (9), Haris Muhić (9 odbrana), Mirsad Čelenka (1), Faris Mrako (4), Adi Mešinović (1), Muamer Kaljić (3 odbrane), Zlatko Isaković, Slaven Šijaković (6), Mario Filipović (2), Edin Gušić (8), Dženan Hodžić (3 odbrane), Ajan Šeketa, Amel Omerspahić (2). Trener: Seldin Rizvanović.

Bila je to veoma zanimljiva, dinamična i brza rukometna predstava, u kojoj je RK Čelik poveo golom Edina Gušića već u prvoj minuti igre i vodio svih 60 minuta. Igrači Sane 7 su se žestoko borili, igrali veoma snažno, u nekim momentima i vrlo oštro, pa su tako dva igrača RK Čelika u ovoj utakmici zaradili povrede: Mirsad Ćelenka i Edvin Begović. Međutim, povrede su srećom lakše prirode tako da trener Rizvanović očekuje da će se oporaviti do naredne utakmice i da će moći na njih računati i u narednoj utakmici protiv Bosne (Tešanj) u subotu u Gradskoj areni Zenica.

U Rukometnom klubu Čelik, nakon što su u jesenjem dijelu prvenstva ostvarili sve pobjede, osim protiv RK Krivaje u Zavidovićima, smatraju da pobjeda u Sanskom Mostu predstavlja početak proljetne serije bez i jednog poraza!

”Ovo je naša prva pobjeda u proljetnom dijelu prvenstva. Naš cilj i namjera je da pobijedimo u svim utakmicama proljetnog dijela prvenstva, a ovo je prva pobjeda u toj seriji koju najavljujemo! Ne smijemo sebi dozvoliti gubitak nijednog boda, ako želimo, a želimo, povratak u Premijer ligu BiH! Kada se uzme u obzir da smo u posljednjih 15 dana (ne svojom krivicom) održali samo 4 treninga zbog zauzetosti gradske Arene – onda moramo biti zadovoljni postignutim u ovoj utakmici”, izjavio je trener Čelika Seldin Rizvanović nakon utakmice u Sanskom Mostu.

Naredni susret rukometaši Čelika igraju u subotu, 14. marta u gradskoj Areni, kada im u goste dolazi RK Bosna (Tešanj).

RK Čelik