Čelik i Radnik podijelili bodove na Bilinom polju

Nogometaši Čelika nisu uspjeli savladati Radnik u okviru 21. kola. Završeno je podjelom bodova 1:1.

Iako su nogometaši Čelika bili bolji protivnik u prvom poluvremenu, na odmor su otišli sa golom zaostatka.

U 16. minuti Zeljković je ubacio sa desne strane prema Aganspahiću, međutim napadač domaćih nije uspio primiti loptu pa je goluman Radnika Bilobrk intervenisao. Deset minuta kasnije  Resić centrira u kazneni prostor gostiju, ovaj put Aganspahić zahvata loptu glavom i šutira, ali je goluman gostiju još jednom siguran.

U 29. minuti vidjeli smo i prvi pokušaj Radnika. Nakon slobodnog udarca lopta se odbila do Mekića koji je šutirao sa velike udaljenosti, a lopta otišla pored gola. Gosti su poveli u 40. minuti. Nakon prekršaja za Radnik Bečelić je ubacio loptu i kazneni prostor Janjić se najbolje snašao sa tri, četiri metra ubacuje loptu u gol Čelika za 0:1 i rezultat prvog poluvremena.

Drugo poluvrijeme počelo je sa dvije izmjene u ekipi Čelika. U igru su ušli Mahmutović i Cenaj što je dodatno popravilo igru prema naprijed. U 53. minuti Aganspahić je u kaznenom prostoru primio loptu okrenuo se ali je njegov šut zaustavio Bilobrk.

Čelik je poravnao u 61. minuti. Cenaj je uputio centaršut na drugu stativu, Bilobrk gradio loptu Resić mu se prikrao uzeo loptu i ubacio u praznu mrežu za 1:1. Da potpuno preokrene rezultat u svoju korist Čelik je imao u 64. minuti. Šubert je srušio Huseinbašića u kaznenom prostoru, a sudija pokazao na bijelu tačku. Mahmutović je uzeo loptu, šutirao je i poslao visoko preko gola.

Radnik je umalo kaznio ovaj promašaj u 73. minuti. Karić je prošao po lijevoj strani na penalu pronašao Pecu koji šutira i pogađa prečku. U 86. minuti Resić je dobro šutirao sa ivice kaznenog prostora ali preko gola. To je bila i posljednja prilika na utakmici koja je završena podjelom bodova 1:1.
(Nedžad Glibo)