Tradicionalna karnevalska manifestacija održana u Zenici

Tradicionalna karnevalska manifestacija u organizaciji Katoličkog školskog centra “Sveti Pavao” održana je danas u Zenici uz učešće većeg broja sugrađana i brojnih gostiju.

Vesela karnevalska povorka, u kojoj su s maskama prednjačili najmlađi i u kojoj su se našli likovi princeza, dobrih vila, doktora, kockica, policajaca i kauboja krenula je ispred KŠC u Zenici i prošetala svojom tradicionalnom trasom kroz središte grada do Trga Alije Izetbegovića.

 

“Ovo je prije svega, za Katolički školski centar odgojno obrazovna djelatnost i aktivnost kojom pokušavamo potaknuti kreativnost kod naših najmlađih ali i starijih učenika da oni izradjujući i smišljajući  te maske daju sebi  mašti za volju a time se doista razvija jedan mladi čovjek”, kazao je vlč. Vlatko Rosić direktor KŠC Zenica.

Karnevalski špalir pozdravljali su brojni građani Zenice koji su se danas zatekli na ulicama Zenice, a uz podršku Trubačkog orkestra uz kraći zabavni program i proglašenje najboljih maski karnevalska povorka se zadovoljna vratila istim putem odakle su i krenuli.
(Edin Sinanović)
Foto: Nejro Alijević