Košarka: Zmajevi večeras protiv Grčke za drugu pobjedu u kvalifikacijama

KSBiH

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine nakon pobjede nad Latvijom nastavlja svoj kvalifikacioni proces, a večeras će u tuzlanskom Mejdanu, dočekati selekciju Grčke.

Pobjedom nad Latvijom u posljednjim sekundama susreta, naši reprezentativci su napravili značajan korak na putu prema Eurobasketu. Samopouzdanje je itekako poraslo, odlična atmosfera u taboru na vrhunskom nivou, a nadamo se da će tako biti i večeras, u prepunom hramu bh. košarke, Mejdanu.

Selektor košarkaške reprezentacije BiH Vedran Bosnić, kazao je kako respektuje Grčku, ali i najavio borbu za pobjedu u večerašnjoj utakmici.

Vedran Bosnić

“Grčka je jako dobra reprezentacija. Dosta je tu igrača koji su igrali u Pao Ioli. Respektujemo ih, ali respektujemo i sebe i idemo na pobjedu protiv njih. Minja Milošević je igrao utakmicu pod povredom, ima bolove, nadamo se da će biti bolje u naredna 24 sata pa ćemo vidjeti hoće li moći igrati. Atmosfera je da svi hoće da daju maksimum. Grci imaju tu sredinu koja igra zajedno. Krasi ih timska, statična košarka 5 na pet. Imaćemo drugačiju utakmicu nego u Latviji. Mi njih moramo napasti, biti agresivni i više trčati od njih. Biće to jedna fizička utakmica sa dosta fokusa. Moramo praviti što manje grešaka. Naša prednost je pun Mejdan i naše zajedništvo”, kazao je na zvaničnoj press konferenciji Bosnić.

Zmajevi su jutros odradili i posljednji trening, a utakmica u već rasprodanom Mejdanu u Tuzli, počinje u 20:00 sati. (Maid Dizdarević)