Otvoreno sportsko igralište u Klopču

Simboličnim presijecanjem vrpce gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića i Amela Kablara, direktora područne Osnovne škole Skender Kulenović u Klopču, na svečan način, danas je otvoreno novo dječije kombinovano igralište. U znak zahvalnosti osnovci ove škole su pripremili i poseban kulturno-zabavni program.

Projekat izgradnje dječijeg igrališta realizovan je uz svesrdnu pomoć Gradske uprave i gradonačelnika Zenice koji su obezbijedili sredstva za nabavku i montažu igrališta.

“Iako su škole kantonalne, Gradska uprava je sa 100% svojih sredstava, odlučila da napravi ovo kombinovano igralište i obezbijedi djeci i omladini zdravo odrastanje uz sport koji donosi samo dobro”, poručio je gradonačelnik Fuad Kasumović.

U svom obraćanju, direktor OŠ Skender Kulenović Amel Kablar, zahvalio se Gradskoj upravi, a posebno Gradonačelniku koji je spremno reagovao na njihovu ponudu i osigurao uslove da se ovaj projekat realizuje u kratkom roku.

“Ovo je jedna u nizu donacija za ovu školu. Djeca nisu imala adekvatno igralište za nastavu tjelesnog i zdravstvenog odgoja. Možemo reći da smo od danas riješili još jedan veliki problem ove škole i da smo djeci konačno obezbijedili savremene uslove za rad”, kaže direktor OŠ Skender Kulenović, Amel Kablar.

Predsjednik MZ Klopče Ibrahim Omić se također zahvalio gradonačelniku i naglasio da je posebno sretan jer se ovaj projekat konačno realizovao, podsjetivši da je ova škola već 56 godina bila bez igrališta.

Osim kombinovanog igrališta Gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem, donirala je ovoj Osnovnoj školi i veliki broj lopti. (Edin Sinanović)