Zenički penzioneri i ove godine mogu nabaviti ogrjev po povoljnim uslovima

Članovi Udruženja penzionera Zenice i ove godine imaju mogućnost nabavke ogrjeva po povoljnim uslovima i što je za njih bitno uz sve garancije i otplatu na mjesečne rate.  

„Ovo je dobra stvar. Ja prvi put na ovaj način kupujem drva“, rekao nam je jedan naš sugrađanin, penzioner. „Za penzionera je lakše da se iznos odbija na rate, nego da plati odmah, recimo, 500 KM. Sigurno je i ne mora se razmišljati kako do ogrjeva“.

Još jedan penzioner potvrdio nam je da se prvi put odlučio evidentirati za dostavu ogrjeva za zimu, a po preporuci onih kojima je to već godinama praksa.

„Mnogo je lakše, manje brige i sekiracije. Otplata na osam rata je povoljna, garantovan je kvalitet a i dostava do kuće“.

Prema riječima Emina Sijerčića, predsjednika Udruženja penzionera Zenica, sa Šumskim privrednim društvom dogovor još nije postignut, razgovori se nastavljaju sutra. 15-togodišnja saradnja sa snabdjevačem Drvosječa se nastavlja, a ove godine počela je i  saradnja sa Šumarstvom „Ljuta“.

“Penzioneri mogu, prema potrebama, da odberu cijepana ili drva u trupcima, ugalj i pelet. Cijene su, u odnosu na predhodnu godinu niže”, kaže Sijerčić.

Emin Sijerčić

Cijepana drva jeftinija su za oko 24 KM nego prošle godine, pa će penzioneri prostorni metar umjesto 116 KM platiti 91,40 KM. Pelet se ove godine, za razliku od predhodnih, može pribaviti također na otplatu na osam rata a cijena jedne tone je 366 KM. Sa Rudnikom mrkog uglja Zenica razgovori su u toku, kaže Sijerčić, napominjući da nije dovršena niti isporuka od prošle zimske sezone.

Evidentiranje za isporuku je počelo u ponedjeljak. Moći će se to uraditi radnim danima osim petka od 11:00 do 13:30 sati sve do kraja aprila, a nije isključeno ni evidentiranje tokom cijele godine.

Prema ugovoru isporučioci garantuju kvalitet, u cijenu je uračunat prijevoz, a rok dostave je kraj augusta. (Zijada Ramić)