Izabrano novo rukovodstvo KO SDA ZDK, Galijašević ponovo predsjednik

Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije Zeničko-dobojskog kantona danas je imenovao novo rukovodstvo.

Za predsjednika su članovi 11 općinskih i gradskog odbora Stranke u Zenici  ponovo izabrali Maglajliju Miralema Galijaševića, a izabrana su i dva potpredsjednika Kantonalnog odbora SDA, Belma Pojskić iz Zenice i Mirsad Hadžić iz Tešnja.

Galijašević je po izboru na mjesto predsjednika istakao da je izborima i po stanju na terenu, Stranka demokratske akcije pokazala da je najjača politička partija u Zeničko-dobojskom kantonu, pozivajući sve one, koji imaju namjeru da unaprijede pozitivne procese na ovom području, da im se pridruže.

„Očekujem da ćemo kroz naše programe, Izbornu platformu, Program 101 projekat i programsku deklaraciju SDA BiH, nakon ovogodišnjih izbora nastaviti tamo gdje smo stali”, istakao je Galijašević.

On je dodao kako je predizborna kampanja već počela i da se to posebno osjeti u Zenici, ali da Stranka demokratske akcije ne želi ulaziti u „klinčeve”, već će smjerno ići ka ostvarenju svojih ciljeva.

SDA očekuje da će na predstojećim izborima vratiti izgubljena mjesta načelnika i gradonačelnika u Zeničko-dobojskom kantonu.

S današnjim imenovanjima praktično se završavaju izbori u Stranci demokratske akcije na svim nivoima.

Između ostalog, u Zenici je izabran i novi 12-člani Izvršni odbor SDA ZDK u čijem su sastavu: Almedin Aliefendić, Admir Avdić, Emir Bešlagić, Mirnes Burkić, Emira Drnda-Čičeklić, Zakir Đafo, Mirza Ganić, Senad Huseinagić, Ćazim Huskić, Senahid Ibrahimović, Muhamed Jusufović, Alma Kamenjaš, Spahija Kozlić, Eldis Kusur, Muamer Mandra, Nagib Mujkić, Nezir Pivić, Muamer Salkić, Dženan Smajić, Alija Tokmić, Mirela Mateša-Bukva, Nebojša Nikolić.

Na kraju sjednice, upriličen je ručak za članove Stranke, kojem je prisustvovao i član Predsjedništva BiH, Šefik Džaferović.(Sanja Stević)