Izložba radova “Može bazar” otvorena do kraja januara

Izložba radova „Može bazar“, umjetničke galerije Udruženja „Naš most“ Zenica i štićenika Udruženja „Zvijezda“, otvorena je do kraja januara u ArtKvartu (prostoru ispred umjetničke galerije).

Radovi su djelo šićenika pomenutog udruženja, osoba s poteškoćama u razvoju. Radili su komplikovanom slikarskom tehnikom-enkaustikom. Enkaustika je tehnika slikanja uljanim bojama i topljenim voskom.

„Iako s poteškoćama u razvoju, naslikali su izuzetno lijepe slike, a još bitnije ove osobe su unijele sebe u svoje radove. To je poenta umjetnosti“, rekla je za naš portal Zdena Šarić-Pisker, predsjednica Udruženja „ Naš most“Zenica. Radove možete pogledati do kraja januara, a kupovinom istih direktno podržavate rad Udruženja „Zvijezda“ i njihove štićenike. Cijenu formirate sami “po svome džepu”. Izložbu možete pogledati besplatno. „Štićenici ovog Udruženja su uglavnom ljudi od 24, pa i do 35 godina, kojima slikanje enkaustikom jako odgovara. Prije svega za to su zainteresovani, a i puno znači u njihovom psiho-fizičkom razvoju“, dodaje Šarić-Pisker. ArtKvart otvoren je 24 sata dnevno.(Ajna N.)