Danas počinje EP u rukometu: BiH debitant, Danska najveći favorit

Evropsko prvenstvo u rukometu, 14. po redu, počinje danas u Norveškoj, Švedskoj i Austriji. Španija brani titulu osvojenu prije dvije godine u Hrvatskoj, a prvaka ovog Evropskog prvenstva, dobit ćemo 26. januara.

Prvenstvo je prošireno na 24 reprezentacije i po prvi put se igra u tri zemlje. Naša reprezentacija će svoje mečeve igrati u Norveškoj, a smještena je u grupu D, zajedno sa istoimenim domaćinom, te Francuskom i Portugalom.

I pored ogromnih problema koji su pratili našu reprezentaciju, kao i preteške grupe, naši rukometni zmajevi itekako imaju šta za pokazati.

Prema riječima selektora Bilala Šumana, naši momci su spremni za prvenstvo, te se nadaju povoljnim rezultatima i prvoj historijskoj pobjedi na ovakvom takmičenju.

Naša reprezentacija je u Norvešku stigla sinoć, a za danas su planirana i dva treninga.

Podsjećamo da će boje naše reprezentacije, braniti: Mirsad Terzić, Nikola Prce, Muhamed Toromanović, Marko Panić, Benjamin Burić, Senjamin Burić, Josip Perić, Dejan Malinović, Nebojša Grahovac, Ivan Karačić, Alen Ovčina, Vladimir Vranješ, Marko Tarabocchia, Igor Mandić, Ibrahim Haseljić, Dino Hamidović, Srđan Predragović, Marin Vegar i Mirko Herceg.
(Maid Dizdarević)