Novi selektor kadeta BiH Nermin Šabić: Pred nama je dosta posla

Novi selektor „U-17“ reprezentacije Bosne i Hercegovine Nermin Šabić boravio je danas u prostorijama NS/FS BiH gdje je razgovarao sa generalnim sekretarom Adnanom Džemidžićem i izvršnim direktorom Sektora za sport Elmirom Pilavom.

Na sastanku su precizirane i dogovorene akcije za naredni period s ciljem stvaranja selekcije koja će se takmičiti za plasman na Evropsko prvenstvo u narednom kvalifikacionom ciklusu.

Nermin Šabić ne krije zadovoljstvo što će u narednom periodu sa klupe predvoditi bh. kadete:

„Velika čast i privilegija za mene je što sam imenovan na mjesto selektora jedne nacionalne selekcije. Nakon dugogodišnjeg igranja, a zatim i trenerskog posla, ovo mi je došlo kao nagrada za moj rad. Nadam se da ću na najbolji način iskoristiti ovu priliku i da ćemo uspjeti da ostvarimo što bolje rezultate, te da će igrači iz kadetske selekcije kasnije predstavljati našu zemlju u budućnosti u juniorskoj, mladoj i seniorskoj selekciji. Pred nama je dosta posla i praćenja igrača, ali vjerujem da ćemo uspjeti u našim ciljevima i da ćemo dostojno predstavljati našu zemlju i NS/FS BiH.“

Nermin Šabić će u radu imati podršku dosadašnjeg selektora Sakiba Malkočevića koji će sada obavljati funkciju skauta svih omladinskih selekcija.

Izvor:N/FS BIH