Učenici SMŠ “Mladost” podijelili novogodišnje poklone

Danas je od strane Vijeća učenika Srednje mješovite škole „Mladost“ Zenica organizovana podjela novogodišnjih paketića za mališane  „ Dom i porodica Zenica“, te podjelu sobnih papuča za korisnike „Doma za stara lica“ Zenica.

U humanitarnoj akciji su učestvovali učenici i profesori, te su zajedničkim snagama, željom i trudom, obradovali djecu bez roditeljskog staranja i podijelili 34 paketića i 40 pari papuča licima koja borave u Domu za stara lica.

„Ovo je  već tradicija za našu školu, trudimo se da svake godine obilježimo i obradujemo nekoga, a ove godine smo se odlučili da to budu mališani“, izjavio je za naš portal , Emrah Skender, predsjednik Vijeća učenika Srednje mješovite škole „Mladost“ Zenica.

Ovo nije prvi put da učenici škole „Mladost“ organizuju ovakve akcije, te se nadaju da će u budućnosti nastaviti sa ovim vidom humanosti.

„Pored papuča učenici su uspjeli da prikupe nešto dodatnih sredstava, te su kupili voća za penzionere“, dodao je Irfan Krak, profesor u Srednjoj Mješovitoj školi Mladost.

Učenici i profesori željeli su da podijele radost i barem na jedan dan vrate osmijeh na lice i poprave dan najmlađima i najstarijima.

„Iz Uprave su nas zamolili da pomognemo učenicima i mi smo se uključili u njihovu akciju, moram da istaknem da mi je drago što sam dio ovoga i nadam se da ćemo nekoga usrećiti“, kazao je Neldin Trako, pomoćnik direktora Srednje Mješovite škole Mladost.(Azra D.)