Opremanje mjesnih zajednica u cilju stvaranja optimalnih uslova za rad

U sklopu projekta opremanja prostorija proteklog vikenda dodjeljen je namještaj mjesnim zajednicama Broda, Briznik, Mošćanica, Tišina, Gorica, Odmut i Blatuša. Kancelarijski namještaj danas je upućen prema Putovićima i Putovičkom polju, dok sutra slijedi isporuka na Pepelarima.

Nabavkom kancelarijskog namještaja u prostorijama mjesne zajednice Blatuša, konačno se stvaraju uslovi za okupljanje i aktivizam građana, ali i neke druge aktivnosti.

“Dobili smo par stolica, a očekujemo još isporuku ormara i stolova. S obzirom da se u našim prostorijama vrši podjela hrane za socijalno najugroženije građane Zenice, njih blizu 60, kancelarijski namještaj će dobro doći. Očekujemo da će u narednom periodu biti obezbijeđena i preostala oprema za unutrašnje uređenje prostorija MZ Blatuša”, kaže povjerenik MZ Blatuša Alija Krehmić.

Tokom prošle i ove godine Gradska uprava zaprimila je veliki broj zahtjeva mjesnih zajednica u kojima se traži dodjela osnovnog kancelarijskog inventara.

Nakon obilaska svih društvenih domova i prostorija u kojima organi mjesnih zajednica obavljaju svoj rad, utvrđen je spisak prioriteta, te proveden postupak javne nabavke.

„Prošlog vikenda dodjeljen je namještaj mjesnim zajednicama Broda, Briznik, Mošćanica, Tišina, Gorica, Odmut i Blatuša. Kancelarijski namještaj danas je upućen prema Putovićima i Putovičkom polju, dok sutra slijedi isporuka na Pepelarima“, rekla je sekretarica GV Zenica Azra Hajdarević.

Kako ističu u Gradskoj upravi, već naredne godine planira se javna nabavka i za ostale mjesne zajednice, sa spiska prioriteta, a sve sa ciljem stvaranja optimalnih uslova za rad organa mjesnih zajednica. (Rešad Šabanović)