Mikrokreditna fondacija EKI radi za potrebe stanovništa koje nisu vezane za kreditiranje

Mikrokreditna fondacija i društvo EKI, pored svoje osnovne djelatnosti, veliku pažnju poklanjaju prepoznavanju potreba stanovništva koje nisu vezane za kreditiranje.

Značajan dio finansijskih sredstava, proteklih dvadeset godina, EKI izdvaja i usmjerava upravo ka tim potrebama, kroz razne oblike donacija. Poseban akcenat prilikom realizacije, stavlja se na najmlađe članove našeg društva gdje su prioritet socijalno ugrožene zajednice ili pojedinci.

Do sada je EKI, širom BiH, pomogao nekoliko stotina institucija kao što su škole, obdaništa, bolnice, udruženja koja se bave radom sa djecom i sl. Ove godine, EKI je otišao korak dalje i pored navedenih, organizovao je zajedničke socijalno odgovorne aktivnosti pod nazivom “EKI u zajednici”. To je podrazumijevalo da tog dana, kada je planirana realizacija socijalno odgovorne aktivnosti u određenoj opštini, širom BiH, svi EKI zaposlenici pripadajuće EKI filijale/podružnice svojim radom  učestvuju u projektima koji su obuhvatali:

  • Opremanje školskih i dvorišta vrtića
  • Sadnju biljaka u dvorištima udruženja koja rade sa djecom
  • Doniranje opreme za rad osnovnim školama
  • Učešće u izgradnji novih dječijih igrališta
  • Rekonstrukciju igrališta za mali fudbal i košarku i sl.

Zaposlenici EKI-ja su sa velikim zadovoljstvom i veoma odgovorno pristupali svakom projektu kojih je ukupno,  bilo oko trideset. Jednoobrazno odjeveni u svoje EKI majice, ta narandžasta armija je unijela mnogo radosti u mnogobrojne osnovne škole, vrtiće, udruženja, te dala pravi primjer brige o lokalnoj zajednici.