SDP Zenica: Osvrt na proteklu sjednicu Gradskog vijeća

Članovi kluba SDP-a u GV Zenica održali su konferenciju za novinare na kojoj su se osvrnuli na proteklu sjednicu vijeća, kao i na neke od usvojenih tačaka, od kojih se izdvaja odluka o formiranju poslovne zone Zenica sjever, prijedlog mjera Akcionog plana za zeleni grad Zenicu i Nacrt Budžeta Grada Zenica, gdje je klub SDP-a dostavio 19 prijedloga.

Inače, sjednica Gradskog vijeća Zenica, mišljenje je članova kluba SDP-a, protekla je u radnoj atmosferi, a rezultat toga je 20 usvojenih tačaka u rekordnom vremenu.

„Mislim da je ovo put kojim trebamo ići, zajedno sa predsjedavajućom Dijanom Bešić i kompletnim radnim predsjedništvom i vijećnicima i trebamo da prestanemo da se ponašamo na način na koji se ponašamo i vratimo u jedno civilizirano ozračje i poštovanjem poslovnika maksimalno ćemo uštedjeti na vremenu“, rekao je vijećnik Sanjin Aldobašić.

Jedna od tačaka koja je skoro pa nezapaženo prošla jeste formiranje poslovne zone Zenica Sjever.

„Poslovna zona Zenica sjever i politika poslovnih zona jeste politika na kojoj je SDP insistira još od 2002. godine kada je na čelu grada bio Zakir Pašalić, načelnik općine ispred SDP-a, gdje smo mi jasno definisali da je politika otvaranja poslovnih zona najbolji način za razvoj malih i srednjih preduzeća i zapošljavanja novih ljudi“, istakao je vijećnik SDP-a Almir Babajić.

Kada je u pitanju Nacrt budžeta za 2020. godinu SDP je dostavio 19 prijedloga, od kojih se po vrijednosti izdvaja stavka nabavka autobusa, minibuseva i rekonstrukcija autobuske stanice u iznosu od 1.300.000 KM, povećanje tranše za sport na 1.000.000 KM, te izdvajanje 2.500.000 KM za rekonstrukciju južne i sjeverne tribine stadiona Bilino polje.
(Rešad Šabanović)