Rekonstrukcija i sanacija na društvenim domovima u šest mjesnih zajednica

Nakon provedenog postupka javne nabavke, Grad Zenica potpisao je ugovore sa četiri odabrana izvođača – preduzeća iz Zenice, koja će izvršiti rekonstrukciju, odnosno sanacije društvenih domova u šest mjesnih zajednica na području našeg grada.

Vrijednost radova kreće se od 23.208 KM do 102.149 KM, koje se osigurane iz budžeta Grada Zenica. Rekonstrukcije i sanacije društvenih domova planirane su u Topčić Polju, Putovićima i Grmu, a rekonstrukcije krovova u Brizniku, Pepelarima i Raspotočju.

“U skoro svim mjesnim zajednicama društveni domovi su devastirani, umjesto da se proteklih dvadeset godina domaćinski upravljalo sa tim objektima. To su mjesta gdje se građani trebaju okupljati, dogovarati aktivnosti za unaprijeđenje svoga života, a omladina da se druži. Mjesnim zajednicama želimo vratiti funkciju, želimo da se građani sastaju, da funkcionišu savjeti mjesnih zajednica i da se narod na zborovima dogovara oko prioriteta koje će mu Gradska uprava ili drugi nivoi vlasti realizovati. U narednom periodu gledat ćemo što više objekata društvenih domova da vratimo u funkciju”, kaže Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.