Održan kurs samoodbrane za žene u Zenici

U organizaciji Ambasade SAD-a u BiH i Tima za podršku civilno-vojnoj saradnji a uz podršku Američkog kutka u biblioteci Zenica, sinoć je održan  kurs samodbrane.

Ovoj veoma zanimljivoj i poučnoj prezentaciji prisustvovalo je oko 30 žena iz Zenice i Žepča.

„Ovo je druga posjeta Zenici. Ovdje smo bili 2017 godine i zahvaljujući entuzijazmu koji je tada postojao i odlučili smo da ga ponovimo. Mislim da je veoma značajan za žensku populaciju i da žene znaju da se odbrane“, istakla je narednica prve klase Jodi Sims iz Tima za civilnu i vojnu podršku Američke ambasade u BiH.

Kurs samoodbrane samo je jedna u nizu aktivosti koju Američki kutak u Zenici organizuje tokom godine.

„Ja sam veoma zadovoljan. Ovo je nastavak saradnje Američkog kutka i pripadnika Tima za podršku civilno-vojnoj saradnji Američke ambasade u BiH. Naši gosti su pripadnici specijalnih jedinica, ljudi sa ogromnim iskustvom. Živimo u svijetu punog nasilja. Fizičko nasilje je samo jedan segment manifestacije nasilja osim emotivnog i verbalnog“, izjavio je Sead Pašić, rukovodilac Američkog kutka u Zenici.

Tehnički podršku ovom programu pružio je karate klub Mladost iz Zenice.

„Na molbu našeg prijatelja Pašića, pridružili smo se ovoj akciji. Ja se nadam da će ovo biti početak jedne dobre saradnje i da bi ubuduće mogli napraviti jedan tim žena koji bi uvježbavao samoodbrane u Zenici“, poručio je Mirza Kovač, prvi čovjek karate kluba Mladost iz Zenice. (Mirsad Pripoljac)