Svečano otvorena novoizgrađena Osnovna škola “Hasan Kikić” u Tetovu

Danas je svečano otvoren novoizgrađeni objekat Osnovne škole Hasan Kikić u Tetovu. Svečanosti je prisustvovao veliki broj zvanica, učenika i nastavnog osoblja škole, kao i predstavnika vlasti na području Zeničko – dobojskog kantona.

„Puno je truda uloženo da bi Osnovna škola Hasan Kikić u Tetovu danas izgledala ovako“, kazao je Enver Karahmet, predsjednik Vijeća roditelja. Nastavnici i učenici nisu krili radost što su končano dobili nove prostorije za nastavu.

Direktorica škole Hasna Alihodžić kaže da će nove školske prostorije koristiti 529 učenika i da su sredstva uložena i u informatički kabinet.
„Kada uporedimo staru zgradu u kojoj su učenici boravili i ovu novu, možemo biti zdovoljni i da škola služi onome što treba, to jest djeci“, izjavila je Hasna Alihodžić, direktorica OŠ Hasan Kikić.

Ministar Vlade ZDK ističe da je u izgradnju ove škole uloženo preko 2 miliona KM.

„Ovim potvrđujemo ravnomjerno ulaganje Vlade ZDK, s druge strane poseban je dan jer smo uspjeli da realizacijom ovog objekta uvežemo i sa 25. novembrom, Danom državnosti BiH“, napominjući da bez dobre infrastrukture nema ni dobrog obrazovanja.

Pored ulaganja u infrastrukturu školskih objekata, aktuelni su brojni projekti, u oblastima visokog obrazovanja i u praktičnoj nastavi izvan školskog prostora. (Mehida Spahić)