MUP ZDK: Privedeni maloljetnici zbog marihuane na Kamberovića polju

Na području Kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Dana 21.11.2019. godine, u 22,30 sati, u ulici Sarajevska, policijski službenici su izvršili legitimisanje i pregled lica S.N., rođenog 1995. godine, iz Doboja i lica D.M., rođenog 1994. godine, iz Zenice, kod kojih su tom prilikom pronašli praškastu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Navedena lica su lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje.

Dana 21.11.2019. godine, u 18,30 sati, na lokalitetu Kamberovića polja, policijski službenici su prilikom pregleda dva maloljetna lica iz Zenice, kod istih pronašli biljnu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Nad licima je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

Na području Kantona dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.