Zeničanka Melani Marjanac osvojila Grand Prix na festivalu u Skoplju

Mlada zenička pjevačica Melani Marjanac osvojila je Grand Prix na međunarodnom muzičkom festivalu „Evrofest“ koji je održan u Skoplju u Makedoniji. Nagrada tim vrijednija jer su u konkurenciji bili mladi talenti iz 11 zemalja jugoistočne i istočne Evrope.

Pravo za učešće na Festivalu u Skoplju, Melani je izborila kao najbolje plasirana bosanskohercegovačka pjevačica na „Studentskom ljetu“ održanom u Maglaju. Uvod u festival, saznajemo od Melani, bila je posjeta Kruševu, rodnom mjestu Tošeta Proeskog, gdje je po hladnom planinskom vremenu, održano muzičko veče posvećeno velikanu pop muzike.

„Otpjevala sam od njega pjesmu „Tajno moja“ i dobro je prošlo, mada mi je malo cvokotala vilica“, kroz smijeh kaže Melani Marjanac.

U glavnom takmičarskom programu Evrofesta u Skoplju, Melani je nastupila sa dvije kompozicije.

„U glavnom programu otpjevala sam „Stop“ od Sam Browna a u revijalnom programu „Crno i belo“ od Kaliopi. Bilo je to lijepo iskustvo u predivnom gradu, otpjevala sam i dobila Grand Prix“.

Melani Marjanac, učenica je trećeg razreda Srednje Muzičke škole u Zenici, odsjek solo pjevanje. Učenica je i srednje Tehničke škole, ali pjevanje je ono u čemu vidi svoju budućnost.

„Pod paskom profesorice Larise Buro sam napredovala s tim da u školi ne pjevam rok i pop pjesme nego operu. Nadam se da ću nastupiti na takmičenjima jer, kako god, muzika je od malih nogu moj izbor“, ističe Melani.

Melani Marjanac oduševila je javnost u zemljama regiona kada je nastupila u dječijim zvjezdicama Granda. Svoj prvi nastup u rodnom gradu imala je na otvorenom u sklopu manifestacije ZeAdventure protekle zime u organizaciji RTV Zenica. (Danko Travar)