Projekat regionalnog dnevnika “Večernji glasnik” podržan i u Žepču

Radio – televizija Zenica nastavlja sa saradnjama u općinama Zeničko – dobojskog i Srednjobosanskog kantona, a s ciljem realizacije projekta, regionalnog dnevnika “Večernji glasnik”.

Načelnik općine Žepče, gospodin Mato Zovko, pozdravio je ideju regionalne emisije, te prepoznao značaj ovog projekta, koji će zasigurno promovisati kako njegovu općinu, tako i gradove koji učestvuju u realizaciji. Također, pridružio se saradnji, a u narednom periodu će iobavijestiti, i u kojem kapacitetu.

Načelnik Mato Zovko, diplomirani pravnik, od osamdesetih godina je u politici i privredi. Od 1998. do 2000. godine bio je zastupnik u Domu naroda Parlamenta F/BiH i u Skupštini Zeničko–Dobojskog kantona, a na izborima 02.10.2004. i 05.10.2008. godine izabran za Općinskog načelnika općine Žepče.

Povjerenje svojih sugrađana, ponovo je dobio 2012. godine, gdje i danas obavlja funkciju prvog čovjeka, ove općine.

Općina Žepče ima 30.000 stanovnika i ima 600 gospodarskih subjekata. Kroz grad protiče rijeka Bosna. Grad Žepče se nalazi u dolini, a okružen je planinama koje su pogodne za planinarenje i lovni turizam. Na sjevernoj strani doline nalazi se plodno žepačko polje. U neposrednoj blizini grada i u samom gradu nalazi se 14 izvora mineralne vode. Jedan od najbogatijih izvora vode nalazi se u naselju Bistrica, 3 kilometra udaljen od Žepča.

Regionalni dnevnik “Večernji glasnik”, ima za cilj pružiti više medijskog prostora općinama Zeničko – dobojskog i Srednjobosanskog kantona. (Maid Dizdarević)