Odobrena sredstva za projekat “Rekonstrukcija izletišta Smetovi”

Nakon što je Ministarstvo privrede raspisalo Javni poziv za uređenje turističke infrastrukture, na kojeg se Grad Zenica odazvao, odobrena su sredstva za projekat „Rekonstrukcija izletišta Smetovi“.

Projekat uređenja najbližeg zeničkog izletišta obuhvata više projektnih aktivnosti, a jedan dio njih je već gotov. U sklopu projekta „Rekonstrukcija izletišta Smetovi“, završeno je postavljanje 18 setova klupa duž puta ka spomeniku.

„Osim već postavljenih setova klupa, jedna od aktivnosti, obuhvaćenih ovim projektom, je i instalacija klupa na dionici od Zenice do Smetova. U sklopu aktivnosti, planirano je i uređenje sportskog terena koji se nalazi na ovom izletištu, kao i izgradnja igrališta prilagođenih za grupu djece do 5, kao i poseban dio za one starije od 5 godina“, rekla je za naš portal Edina Hodžić, stručni saradnik za upravljanje razvojem Grada Zenica.

Završetak radova i projektnih aktivnosti planiran je za kraj mjeseca oktobra, ove godine. Vrijednost cjelokupnih projektnih aktivnosti je oko 140.000 KM. Pokretač projekta je Grad Zenica, a realizuje se uz podršku Ministarstva za privredu, zeničkih poduzetnika kao i partnera JP za Upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica, te Agencije Zeda. Sredstva za ovaj projekat Grad Zenica će dobiti nakon dijela projektnih aktivnosti.
(Ajna Nikontović)