Od jeseni počinje Regionalna liga u ragbiju 7

Na inicijativu ragbi klubova Makarska i Arsenal iz Tivta, od ove jeseni će startati i Regionalna liga u ragbiju 7.

Ovu ideju za novim takmičenjem koje prije svega ima za cilj afirmaciju mladih i perspektivnih igrača, prihvatili su i u ragbi klubu Čelik.

„Ragbi sedam je olimpijski sport, veoma atraktivan i zanimljiv za gledanje. Ovo bi ujedno bila razvojna liga. Zamišljeno je da se igra turnirski u različitim gradovima i državama sa  završnim turnirom. Za ovu godinu prijavljeni su ragbi klub Čelik, Makarska, Tivat, jedan razvojni klub iz Sjeverne Makedonije, Herceg iz Mostara, zatim kontigent stranac sa Kosova koji su porijeklom iz Engleske i ragbi klub Rudar iz Zenice, koji će uključiti u ovu priču“, izjavio je za Zenicainfo.ba, Mirza Oruč, član Upravnog odbora ragbi kluba Čelik.

Regionalna liga u ragbiju 7, igraće se kroz pet turnira. Prvi je na programu u oktobru, a ostali na proljeće 2020. godine. Domaćin jednog od planiranih turnira biće i Zenica.

Selekcije ragbi kluba Čelik do kraja godine očekuje nastup na turniru u Mostaru 5. oktobra, zatim utakmice domaćeg prvenstva u ragbiju 7 i ragbiju XV, regionalna ragbi liga XV, učešće na međunarodnim turnirima u Italiji i Francuskoj, zatim organizacija Trećeg ragby kids festa.
(Mirsad Pripoljac)