Austrijska ambasadorica u posjeti gradonačelniku Kasumoviću

U prostorijama Gradske uprave danas je upriličen bilateralni sastanak između ambasadorice Austrije u BiH, nj.e. Ulrike Hartmann i gradonačelnika Zenice, Fuada Kasumovića. Ovom prilikom, još jednom je istaknut prijateljski stav Austrije prema našem gradu i cjelokupnoj državi.

Prvi put sam u ovoj ulozi u Zenici. Izuzetno mi je drago vidjeti uspješnost, prosperitet i energičnost vašeg grada. Naša misija i prvobitan zadatak i dalje će biti podrška cijeloj državi na njenom evropskom putu“ , poručila je Hartmann za Zenicainfo.ba.

Privredni potencijal Zenice, u očima austrijske diplomacije, apsolutno je neupitan, ističe zenički gradonačelnik, te dodaje:

Jedan smo od najprivlačnijih bh. gradova za investiranje, čega je svjesna i ambasadorica Austrije u BiH. Pored privrednih, dotakli smo se i političkih pitanja, te je, između ostalog, nj.e. zanimao i način funkcionisanja našeg političkog sistema“.

Ambasadorica Hartmann na ovoj je poziciji od januara 2019. godine. Prethodno je obnašala dužnost šefice Ureda visokog predstavnika u BiH u Banjoj Luci, te je odličan poznavalac prilika u BiH. (Lamija Pojskić)