Davis Cup: BiH protiv Češke u prvom kolu

Meč prvog kola grupe 1 Euro/Afričke grupe Davis Cupa BIH – Češka igra se 14. i 15.septembra u Areni Husejin Smajlović u Zenici. Ovo će ujedno biti četvrto gostovanje naše najbolje teniske reprezentacije u Zenici.

Danas je održana zajednička press konferencija oba tima. Novinarima se prvo obratio selektor Češke, Jaroslav Navratil.

“Očekujem teške mečeve jer je BiH domaćin i imali su priliku da biraju podlogu koja je u ovom slučaju nešto sporija za igru. Izostanak najboljeg bh. tenisera Damira Džumhura je sigurno veliki hendikep. Međutim, to je šansa za ostale igrače da se dokažu. Nadam se da će moji igrači pokazati da su bolji i da ćemo pobijediti. Nismo ni mi tako jaki i dosta smo oslabljeni, dat ću šansu mlađim igračima i nadam se da će oni to iskoristiti”, izjavio je selektor Češke.

Iako je Damir Džumhur otkazao dolazak na meč u Zenicu, u bh. timu su optimisti.

„Mislim da Češka, iako bez najboljeg igrača sa novim mladim igračima, ima dosta toga pokazati. Ovaj put smo domaćini, ali mislim da ne treba potcijeniti ovakvu ekipu Češke. Mi kao tim iako bez Damira, mislim da možemo ostvariti pobjedu. Podloga je ista kao i u prethodnim mečevima i mislim da će odgovarati svima”, istakao je na press konferenciji kapiten bh. tima Tomilsav Brkić.

Mirza Bašić, Nermin Fatić i Darko Bojanović, kazali su da su maksimalno spremni i motivisani za meč sa Česima i da će pružiti maksimum kako bi ostvarili pozitivan rezultat.

Davis Cup meč BiH – Češka igra se 14. i 15. septembra. Izvlačenje parova zakazano je za sutra u 12:00 sati, u Areni Husejin Smajlović. (Mirsad Pripoljac)