Načelnik općine Gornji Vakuf svesrdno podržao projekat RTV Zenica “Večernji glasnik”

Radio – televizija Zenica nastavlja sa pozitivnim pričama i projektima koji su od velike važnosti kako za grad, tako i za širu zajednicu.

Ovaj put, delegacija RTV Zenica, sastala se s načelnikom općine Gornji Vakuf, Seadom Čauševićem, te kroz razgovor i razmjenu ideja, postigla dogovor o saradnji u regionalnom projektu “Večernji glasnik”.

Općina Gornji Vakuf – Uskoplje je smještena u gornjem toku rijeke Vrbas, a regionalno pripada Srednjobosanskom kantonu. Površina općine je 402,7 km2 , a nadmorska visina je između 650 i 2112 metara.

Sead Čaušević, načelnik je općine Gornji Vakuf – Uskoplje od 2008. godine. Građani ove općine, već treći mandat daju povjerenje načelniku Čauševiću. Protekla dva mandata obilježena su izgradnjom nove zgrade Općine, industrijske zone, regulacijom korita rijeke Vrbas te početkom izgradnje sportske dvorane. Rekonstrukcija javnih puteva, rješavanje pitanja infrastrukture, gradske rasvjete, samo su neki od projekata završeni zaslugom Čauševića.

Načelnik Čaušević je izrazio zadovoljstvo, pozdravio ideju, te ukazao na važnost projekta u cilju promocije općine. Predstavnici Radio – televizije Zenica, bili su direktor programa Taib Bajramović i Amela Ćatović, iz sektora za zajedničke poslove.

Podsjećamo da projekat “Večernji glasnik” ima za cilj, pružiti više medijskog prostora općinama Zeničko – dobojskog i Srednjobosanskog kantona. (Maid Dizdarević)