Počeo 5. Međunarodni skup “alfista” u Zenici

Na desetine “alfista”, ljubitelja automobila Alfa Romeo, okupilo se u sinoć u Zenici kako bi tokom predstojećeg vikenda bili učesnici 5. Međunarodnog skupa alfista koji organizira zenički klub Alfa Romeo.

“Jos pristižu gosti iz raznih krajeva BiH i regije. Stigli su nam prijatelji iz Njemačke, Slovenije, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Sarajeva, Banje Luke, Kaknja, Tesnja, Tuzle. Očkeujemo i alfiste iz Italije i Bugarske. Očekujemo dobro druženje, kao i svaki put”, kazao nam je Davor Franjic, predsjednik Skupstine kluba.

Među gostima zeničkih alfista je i 23-godisnja Ana Markić iz Slovenije, koja je u Zenici prvi put.
Prema riječima predsjednika Kluba Alfa Romeo Zenica Muhedina Fejzića Brace, Zeničani ce sutra moći uživati u izložbi automobila Alfa Romeo u centru grada u periodu od 19 do 21 sat, a u nedjelju od 13 sati planirana je trka na GGM-u.

Sutra ce kao prateci program izložbe biti upriličeni i nastupi Plesnog kluba Iskre i Duvački orkestar KUD-a Željezara Zenica. Zenički alfisti i ove godine prikupljaju tokom trodnevnog Međunarodnog skupa sredstva za liječenje dvoje djece iz Zenice. (Alma Huskić)