Šerifa Delić još nije uselila u svoju kuću od poplava iz 2014.

Svakodnevno svjedočimo teškim životnim sudbinama naših sugrađana, a jedna od njih je i ona Šerife Delić, koja je zbog poplava iz 2014. godine, morala napustiti svoju kuću.

Naša sugrađanka, Šerifa Delić već pet godina pokušava da sanira svoju kuću, koja je u neuslovnom stanju za život, u mjestu Bistrica nedaleko od Topčić Polja.

“U kući se ne može živjeti, zidovi su popucali, kad padne kiša sve poplavi u kući, sin je zbog nehigijenskih uslova obolio, muž je bolestan, a i ja, ne mogu da skupim pare za lijekove potrebne“, započinje svoju tešku životnu priču Šerifa.

Nažalost, teška životna situacija je narušila i Šerifino zdravlje jer je na različite načine pokušavala zaraditi za život sebe i svoje porodice.
„Pogledajte moje ruke, to je od čišćenja stubišta kako bih platila račune. Mnogo puta sam pokušavala doći do onih koji bi mogli riješiti moj problem, ali mi niko nije htio pomoći do dana današnjeg“, nastavlja Delić.

„Molim da mi svi pomognui koji mogu, da me saslušaju i svakom hvala ko mi pomogne, jer ja nemam mogućnosti da kupim sebi i porodici išta“, poručuje na kraju, kroz suze Šerifa Delić.

Ovo je samo jedan u nizu apela naših sugrađana koji žive teške živote. Šerifa se nada da će odogovorni imati sluha za njenu situaciju i pomoći joj. (Mehida Spahić)