Održani osmi “Etno – folklorni susreti 2019.”

U organizaciji KUD – a „Plamen“ Zenica, sinoć su, u prepunoj dvorani HKD – a, održani Etno – folklorni susreti 2019.

Ovaj tradicionalni festival održava se osmu godinu zaredom, i to u organizaciji najstarijeg društva u Zenici, a koje su osnovali željezarski radnici. Ovaj put na jednom mjestu uspjeli smo okupiti osam kulturno –  umjetničkih društava iz raznih dijelova Bosne i Hercegovine“, poručuje za portal Zenicainfo.ba Haris Muminagić, predsjednik KUD „Plamen“ Zenica.

Pored domaćina organizatora, Zeničanima su se predstavili i članovi KUD „Željezara“ Zenica, KUD „Breza“, KUD „Dobošnica“, GUD „Filigran“, BZK „Preporod“ Busovača, KUD „Ilijaš“, te članovi KUD „Mladi metalac“ iz Hadžića.
Ovaj vid smotri i susreta omladini omogućava stvaranje novih kontakata, druženja i upoznavanja. Također, koristimo ove susrete kako bismo mlađim generacijama ukazali koliko je bitno, a istovremeno, i koliko je teško očuvati našu tradiciju i kulturu“, istakao je Mirsad Hajduković, predsjednik KUD „Breza“ iz Breze.

Osmim po redu Etno – folklornim susretima prisustvovali su i članovi Gradske uprave Zenica, na čelu sa zeničkim gradonačelnikom, koji je ujedno pozvao članove KUD „Plamen“ Zenica da osiguraju učešće na idućem, trećem po redu, Zenica Summer Festu, te se i na taj način predstave domaćoj publici i zeničkim gostima. (Lamija Pojskić)