OŠ “Vladimir Nazor” jedina škola koja realizuje produženi boravak za djecu

Nastava u svim osnovnim i srednjim školama ZDK počinje danas, a povodom početka nove školske godine, ali i prvi put organizovanog produženog boravka za učenike ove škole, u zeničkoj Osnovnoj školi „Vladimir Nazor“ organizovana je priredba za prvačiće i njihove roditelje.

Početak nastave čestitali su im i Mirza Ganić, premijer kantona, Spahija Kozlić, ministar obrazovanja, Bernadeta Galijašević, njegov pomoćnik, te Aida Salkić, direktorica kantonalnog Pedagoškog zavoda.

“Mi smo jedina škola u kantonu, koja će od ove godine realizovati produženi boravak, a djeca će od 7 do 18 sati biti pod stručnim nadzorom, te raditi domaće zadaće i učestvovati u edukacijskim igrama i slobodnim aktivnostima po različitim radionicama”, kaže Mirnes Varupa, direktor ove zeničke Osnovne škole.

“Početak nastave na prostoru našeg kantona kasniće nekih sedam dana samo u Osnovnoj školi „Hasan Kikić“ u Tetovu, zbog završnih radova na izgradnji novog školskog objekta i pristupnog puta”, izjavio nam je ovom prilikom Spahija Kozlić, resorni kantonalni ministar, ističući da je ove godine za oko 400 osnovaca i srednjoškolaca upisano manje nego lani, ali smanjenjem kriterija broja učenika u razredima, movo ministarstvo riješilo je i sav tehnološki višak prosvejtnih radnika, te nijedan od njih, koji je ranije radio neće ostati bez posla.
“Broj upisanih učenika već godinama se smanjuje, i to je nažalost prisutna tendencija i zato će jedan od zadataka našeg Ministarstva, biti da pokušamo iznaći rješenje za ovakvu situaciju”, napominje ministar Kozlić. (Vesna Jovanović)

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite Vaš komentar!
Molimo da ovdje unesete Vaše ime