Trka/šetnja za ozdravljenje osnažuje žene u borbi protiv raka dojke

Povodom održavanja 12. humanitarne akcije pod nazivom Trka/Šetnja za ozdravljenje, čiji je povod osnaživanje zdravlja žena u borbi protiv karcinoma dojke, registracije građana za ovaj događaj počet će 31. augusta, u 11 sati na Trgu Alije Izetbegovića, u organizaciji UG „Život“.

Registracija iznosi 10 KM za koje će građani dobiti majicu i pravo učešća na ovom jedinstvenom događaju. Sva sredstva skupljena od registracije će se utrošiti na kupovinu poklon paketa za svaku novooperisanu ženu u BiH, ali i za besplatne mamografske preglede u ruralnim dijelovima zemlje.
Projekat „Race for the cure“ je prvi put održan 1983. u Sjedinjem Američkim Državama, a danas se ova trka održava u 140 gradova širom svijeta, te u njoj učestvuje više od milion učesnika. Trka u Bosni i Hercegovini okuplja građane iz svih krajeva države, zbog čega je 2016. godine u Dallasu, SAD, nagrađena za nauspješniju internacionalnu Race for the Cure.

Trka/Šetnja za ozdravljenje održat će se 29. septembra 2019. godine u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, ispred Sarajevo City Centra u 11 sati. Budite i vi dio ove pozitivne priče.
(Irdina Nezić)