Gradski displej u Zenici od danas ponovo u funkciji

Prepoznatljivi veliki gradski displej, koji nam pokazuje tačno vrijeme, temperaturu zraka, ali i nivo zagađenosti vazduha u Zenici, proteklih dana je bio van funkcije.

Pokušavali smo par puta da kontaktiramo i dobijemo izjavu nadređene osobe za održavanje displeja, ali se niko nije odazvao na naše upite.

Danas je displej ponovo stavljen u funkciju, a kako smo saznali iz neformalnog razgovora sa majstorom, u pitanju je bio manji kvar kako se navodi, radi visokih temperatura prethodnih dana, te je u toku i nabavka novog dijela koji će poboljšati rad displeja.

Postavlja se pitanje je li danas došlo do iznenadne popravke displeja zbog naših mnogobrojnih poziva i upita upućenih u Institutu Kemal Kapetanović, ili je u pitanju nešto drugo, ali možemo istaći da je bitno da je displej ponovo u funkciji, i da će građani biti pravovremeno informisani podacima koje displej pokazuje.

Podsjećamo, veliki displej je u nadležnosti Instituta Kemal Kapetanović, koji ima zaduženja da održava i vrši popravke displeja. (Mehida Spahić)